(VIDEO) “Daj mi ruke!” – Incident na sjednici Gradske vijeća Bihaća: Sukob između vijećnika SDA i POMAK-a

3 min. čitanja

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Bihaća došlo je do žestokog sukoba između vijećnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Pokreta obnove i razvoja Bihaća (POMAK). Snimka ovog incidenta brzo je postala viralna i pokazala koliko je politička klima u Bihaću napeta.

Sjednica je započela uobičajeno, ali ubrzo se atmosfera zahuktala. Tijekom rasprave o određenoj temi, vijećnik SDA nije se mogao suzdržati i počeo je govoriti vrlo agresivno i uvredljivo prema vijećniku iz POMAK-a. Njegove riječi su izazvale žestoku reakciju i vijećnici su se brzo našli u fizičkom obračunu.

Na snimci se može čuti vijećnik SDA kako viče: “Pusti mi ruke!” dok se pokušava izbaviti iz zahvata vijećnika iz POMAK-a. Ostali vijećnici su pokušali razdvojiti sukobljene strane, ali nije bilo lako suzdržati njihovu agresiju i bijes.

Nakon nekoliko trenutaka sukoba, situacija je napokon stišana, ali napetost u prostoriji je ostala. Predsjedavajući sjednice je zatražio kratku pauzu kako bi se vijećnici smirili.

Ovaj incident je odraz duboko ukorijenjenih podjela među političarima u Bihaću. SDA i POMAK su poznati po svojoj političkoj rivalstvu, koje se često ogleda u sve češćim verbalnim sukobima i uvredama.

Kao građani Bihaća, želimo da nas naši vijećnici predstavljaju na pravi način i da ih gledamo kao osobe koje se zalažu za naše interese i blagostanje zajednice. Međutim, ovaj događaj nas podsjeća da su političari često obuzeti svojim stranačkim interesima, umjesto da rade u korist svih nas.

Također, ovaj incident baca loše svjetlo na političku klimu u Bihaću. Sviđalo nam se to ili ne, politička atmosfera u našem gradu je veoma napeta i polarizirana. Umjesto da se fokusiraju na rješavanje ključnih problema s kojima se suočavamo, političari gube vrijeme na međusobne svađe i sukobe.

Očekujemo od naših vijećnika da primjere na pravilan način kako bi izgradili tolerantniju političku kulturu u Bihaću. Moraju se usredotočiti na probleme koji su bitni za zajednicu i raditi na pronalaženju rješenja. Građani Bihaća zaslužuju bolju političku klimu, gdje su vijećnici posvećeni zajedničkom dobru i surađuju radi postizanja napretka.

Ovaj incident ne bi smio ostati samo jedan od mnogih u političkom životu Bihaća. Moramo se zajedno usredotočiti na izgradnju bolje budućnosti naše zajednice, gdje politički sukobi i svađe neće imati mjesta. To je jedini način da razvoj i prosperitet postanu stvarnost za sve nas.

Podijeli ovaj članak