Velika tuga u Mostaru, prijatelji se opraštaju od tragično stradale Anele – “Sjećat ćemo se tvog osmijeha”

2 min. čitanja

Vijest o smrti 55-godišnje žene koja je život izgubila uslijed teških povreda zadobijenih nakon pada sa terase u Mostaru, potresla je ovaj hercegovački grad.

Mnogo Mostarci oprostili su se od svoje sugrađanke Anele Golić.

VEZANI TEKST:

Sve se dogodilo tokom jučerašnjih tradicionalnih mostarskih skokova. Golić se, prema nekim informacijama, navjerovatnije okliznula nakon čega je udarila od stijene i pala u Neretvu.

– Jutros mi stiže ova tužna i tragična vijest, da je naša draga drugarica (zajedno smo u mladosti pjevali u Ansamblu “Mostarske kiše”) Anela Golić (55), sinoć u 23:45 sati preminula u KB “Dr. Safet Mujić”.

Anela je jučerašnje skokove promatrala u blizini bašte jednog ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Anele Golić (prva sa lijeve strane) ćemo se sjećati po njenom osmijehu, kao na ovoj fotografiji, koja je nastala prilikom jubileja “40 godina Ansambla Mostarske Kiše”, javne manifestacije, koju smo supruga Sanja i ja organizovali 2013. u mostarskom hotelu Bristol.

Kao utjeha nam ostaje saznanje, iz naših razgovora sa Anelom, da je naš tadašnji poziv Aneli, da zajedno sa nama bude dio i punopravni učesnik ovog događaja, Anelu učinio neizmjerno sretnom i ispunio je ponosom.

Draga Anela, kada bi naša pjesma znala, kada bi pjesma mogla da vrati…

Tvoji Sanja i Šole sa poštovanjem i ljubavlju, napisao je njen prijatelj.

Podijeli ovaj članak