Vanja Stokić optužuje: Građani su me predali huliganima, za napad su odgovorni Dodik, Stanivuković i 13 organizacija koje su im pisale

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Među povrijeđenima u sinoćnjem napadu huligana na aktiviste Bh. povorke ponosa u Banjoj Luci je i novinarka portala e-Trafika Vanja Stokić, kao i njen momak Ajdin Kamber, kojem su napadači razbili flašu o glavu.

Svoje iskustvo u vezi sa ovim napadom, u kojem su je zločinci bacili sa zidića i kada je povrijedila lakat, Srokić je objavila na Facebooku, uz puno opravdane gorčine, s obzirom na ono šta je preživjela.

– Ljudi, Ajdin Kamber i ja smo dobro, koliko to možemo biti u ovim okolnostima. Hvala vam na svim vašim pozivima, porukama, nuđenju pomoći, donošenju hrane u policiju.

Grupa od 20-30 huligana je večeras napala grupu od 15 ljudi, većinom djevojaka. Povrijeđena je jedna djevojka iz Povorke i Ajdin i ja.

- Oglas -

Ironično, došli su da tuku gejeve, a istresli se na strejt paru. Moj momak je večeras dobio flašu u glavu. Mene su bacili sa jednog zidića i poderali mi ruku. Imam mnogo mučnih detalja koje sam podijelila sa policijom i medijima.

Za sve ovo su odgovorni Draško Stanivuković, Milorad Dodik i onih 13 organizacija koje su im pisale. Vi ste nahuškali huligane na nas. Vi ste stvorili ovu atmosferu. Spavate li mirno, Kolo srpskih sestara i Humanitarno udruženje žena Duga? Gadite mi se svi, napisala je Stokić.

U jednoj od izjava koje su prenijeli mediji, Stokić je kazala kako je, pokušavajući se skloniti od huligana, ušla među grupu građana koji su gledali šta se dešava. Međutim, umjesto da je pokušaju sakriti i zaštititi, građani su je “prokazali” huliganima, kazavši kako ona “nije njihova”.


Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare