Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Bosanskom Novom

1 min. čitanja

S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiocem OJT Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao je naredbu MUP-u RS za lišenje slobode 5 osumnjičenih osoba, koje su identifikovane kao povezane sa nezakonitostima u vezi izborne procedure, odnosno donošenjem velike količine popunjenih izbornih listića, na biračko mjesto.

Prethodno je, kako smo već objavili, Opštinska izborna komisija /OIK/ Bosanski Novi/Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti i nije počelo glasanje, što smo ranije objavili.

 

VEZANI TEKSTOVI

 

 

S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor.

“U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. U koordinaciji sa Centralnom izbornom komisijom, bit će dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu relizovao zakonit izborni proces”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Podijeli ovaj članak