Udruženje žrtava poželjelo “uspjeh” Petronijeviću: Idealna je osoba za odbranu Dodika

2 min. čitanja

Advokat Goran Petronijević iz Srbije kojem je donedavno bio zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu jer je predstavljao prijetnju po nacionalnu sigurnost, najavio je u nedjelju da će formirati tim za odbranu predsjednika RS-a Milorada Dodika protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

O tome se oglasilo Udruženje žrtava i svjedoka genocida.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

– Goran Petronijević, advokat koji je uspješno smjestio Karadžiću doživotni zatvor, a koji je ujedno i član Centra za obnovu međunarodnog prava (jer mu sadašnji pravni sistem ne odgovara), je idealna osoba za odbranu Milorada Dodika. Nadamo se i želimo mu uspjeh onakav kakav je imao sa svojim branjenikom Radovanom Karadžićem.

Tragikomično je da Milorad Dodik, koji je bio nažešći zagovornik hapšenja Radovana Karadžića zbog ratnih zločina, ali i zbog korupcije, okuplja najodanije kadrove iz te ere ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Epilog ovog tragikomičnog postupka Milorada Dodika je poprilično izvjestan, poručili su.

Podsjetimo, Petronijević je u nedjelju izjavio da nema dilemu da “Christian Schmidt i njegovi ‘sarajevski poslušnici‘ najgrublje gaze Dejtonski sporazum, ruše Ustav BiH i krše Povelju Ujedinjenih nacija”.

Goran Petronijević je poznat i kao advokat osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića te Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije, koji je optužen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak