Udruženje žrtava i Majke Srebrenice traže izvinjenje Željke Cvijanović te reakciju Komšića i Bećirovića

1 min. čitanja

Oštra osuda učešća predsjedavajuće Predsjedništva BiH na vojnoj vježbi u Srbiji uslijedila je, kako se navodi, nakon velikog broja poziva naših povratnika iz RS-a

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje “Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa” oglasili su se saopćenjem za javnos nakon što je predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović prisustvovala vojnoj vježbi vojske Republike Srbije, koja je održana jučer na Batajnici. 

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

“Nakon velikog broja poziva naših povratnika iz entiteta RS koji sa strahom prate u medijima vojnu vježbu vojske Republike Srbije kojoj prisustvuje i Željka Cvijanović predsjedavajuća Predsjedništva BiH.

U ime naših povratnika izražavamo najoštriju osudu da predsjedavajuća Predsjedništva  BiH sudjeluje na vježbi vojske koja je sudjelovala u okupaciji dijela Bosne i Hercegovine.

Tražimo od predsjedavajuće Predsjedništva BiH javno izvinjenje a od članova Predsjedništva Željka Komšića i Denisa  Bećirovića javno očitovanje da li postoji saglasnost Predsjedništva o učešću predsjedavajuće na vojnoj vježbi u Beogradu.

 

Podijeli ovaj članak