U Memorijalnom centru Kamičani brojni građani na ispraćaju posmrtnih ostataka dvije žrtve

1 min. čitanja

Posljednjem ispraćaju Ferida Sikirića i Izeta Mešića, kojima će danas u Memorijalnom centru Kamičani u Kozarcu biti klanjanja dženaza i obavljen ukop njihovih posmrtnih ostataka, prisustvuju članovi njihovih porodica, brojni građani, predstavnici Islamske zajednice, predstavnici vlasti Unsako-sanskog kantona, te federalnog i državnog nivoa, među kojima je i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Nakon vjerskog programa koji je počeo nešto poslije 12 sati, a nakon podne-namaza, u 13.30 sati bit će klanjana i dženaza-namaz koje će predvoditi reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Prema informacijama Instituta za nestale osobe BiH, posmrtni ostaci ove dvije žrtve su ekshumirani prilikom otkrivanja masovnih grobnica Hrastova Glavica i Jakarina Kosa.

Ferid (Hamdija) Sikirić je rođen 1960. godine u Hambarinama u Prijedoru. Ubijen je 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su 1998. godine iz masovne gorbnice Hrastova Glavica. On će biti ukopan u šehidskom mezarju Hambarine.

Izet (Adem) Mešić je rođen 1960. godine u Prijedoru, a nestao je u maju 1992. godine. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2001. godine na lokalitetu Jakarina Kosa. Bit će ukopani na Šehidskom mezarju Skela.

Podijeli ovaj članak