U BiH danas oblačno s pljuskovima: Slično vrijeme i narednih dana

2 min. čitanja

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusova, u Sarajevu oko 18.

U srijedu će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa prolaznom kišom dio prijepodneva. U Hercegovini tokom dana povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U četvrtak se pljuskovi prognoziraju na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. U većem dijelu Bosne djelimično vedro i bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U petak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzijusovih.

Podijeli ovaj članak