Forto odgovorio Izetbegoviću: Da bismo vas izdali, prvo vam moramo biti vjerni, a to nikad nećemo biti

2 min. čitanja

Povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića sa predizbornog skupa u Mostaru na račun Naše stranke (NS), a koja se tiče toga što SDA nije dobila gradonačelnika u Mostaru, reagovao je Edin Forto, predsjednik NS-a.

– Vladate Mostarom jednako kao i HDZ i jednako ga unazađujete. Na državnom nivou, vi ste, gospodine Izetbegoviću, u toku ove kampanje već obećali Jelki Milićević mjesto predsjedavajuće Vijeća ministara. Nikad vas ni u kakvoj raspodjeli vlasti nećemo podržati, ni u Mostaru ni bilo gdje drugo. Kad dijelite vlast, vi ustvari dijelite Bosnu i Hercegovinu – poručuje Forto.

Ističe da oni da bi izdali SDA, prvo im moraju biti vjerni.

– Mi to, kad je SDA u pitanju, nismo bili nikad niti ćemo biti. Vjerni smo samo Bosni i Hercegovini i njenim građankama i građanima – navode.

Podsjetimo, tokom predizbornog skupa SDA u Mostaru Izetbegović se osvrnuo i na dogovor koji je postigao 2020. godine, a koji je omogućio održavanje Lokalnih izbora u Mostaru nakon 12 godina.

– Osmislili smo model koji je omogućio pobjedu probosanskohercegovačkih stranaka u Mostaru. Pobjedu je prodala Naša stranka. Jedna od ovih 11. Recite im šta mislite o tome na izborima 2. oktobra. U Dejtonu su nam navukli luđačku košulju. U Neumu su je pokušali dotegnuti i učiniti vječnom. Pomagao im je predsjednik stranke NiP, druge od ovih 11. Čović je bio pozitivno iznenađen takvim odnosom. Odgovorite i njima na to u nedjelju – izjavio je, između ostalog, Izetbegović.

Forto ističe da “vrijeme vladavine SDA otkucava”.

– Kao i vaše respirator koalicije. Ako već niste našli za shodno da građanima odgovorite, odgovorit ćete uskoro institucijama na teme: respiratori, Asim, Termoblok 7, Vranduk, itd. Čekamo nedjelju – zaključio je Edin Forto.

Podijeli ovaj članak