Tužna vijest stiže iz Jajca: Nakon nesreće preminuo i četvrti radnik “Strukture”

2 min. čitanja

Asim Kokić, jedan od četvorice radnika građevinske firme “Struktura” koji su učestvovali u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mrkonjić-Grada, sinoć je izgubio bitku za život na UKC Sarajevo.

Inače, Kokić je nakon nesreće bio u kritičnom stanju, ali nažalost njegovo stanje se nije poboljšalo i preminuo je oko 22 sata, javlja Jajce Online.

Kokić je bio na liječenju u UKC Sarajevo od 8. aprila, ali uprkos naporima medicinskog osoblja, nije uspio da se oporavi od povreda koje je zadobio u nesreći. Još uvijek nije poznat termin dženaze namaza jer se čeka zakonska procedura i obdukcija koja će biti urađena u Banjaluci.

Ovo je već četvrta žrtva teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Mrkonjić-Grada 7. aprila. U nesreći su učestvovala teretna vozila Ford i Mitsubishi, a trojica radnika “Strukture”, Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46) i Selvedin Crnac (42) su nažalost izgubili živote.

Još tri osobe su bile povrijeđene, a Asim Kokić je bio najteže te je hitno prebačen iz Jajca u UKC Sarajevo.

Preko 5.000 ljudi je došlo na posljednji ispraćaj trojice preminulih radnika građevinske firme “Struktura” iz Jajca, a dženaza-namaz je predvodio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović. Nakon dženaze su organizovani ispraćaj i ukop po naseljima gdje su živjeli preminuli radnici.

Općina Jajce je proglasila 10. april kao Dan žalosti zbog pogibije trojice radnika, a još uvijek nije poznato hoće li biti proglašen Dan žalosti na dan ukopa Asima Kokića. Tužilaštvo je naložilo obdukciju tijela poginulih radnika, kao i preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja okolnosti saobraćajne nesreće.

Podijeli ovaj članak