Turković o Zakonu koji je usvojio Kongres SAD: Ovo je vjetar u leđa BiH

2 min. čitanja

Sve ono što je posljednjih mjeseci bilo na udaru – institucije BiH, napredak, reforme i ljudska prava i jednakost svih građana, predstavlja crvenu liniju odbrane. Bosna i Hercegovina može ići samo naprijed!

Zakon koji je sinoć, na inicijativu kongresmenke Ann Wagner, usvojio Predstavnički dom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država još jednom potvrđuje ključnu ulogu ove zakonodavne institucije u jačanju američke uloge i podrške Bosni i Hercegovini, istakla je Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH.

VEZANI TEKSTOVI

 

“Ključne poruke su jačanje države, njene funkcionalnosti, reforme u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava, sankcioniranje korupcije i podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ovo je vjetar u leđa borbi za kandidatski status Bosne i Hercegovine za Evropsku uniju i napredak ka NATO savezu”, navela je Turković te istakla: 

“Sve ono što je posljednjih mjeseci bilo na udaru – institucije BiH, napredak, reforme i ljudska prava i jednakost svih građana, predstavlja crvenu liniju odbrane. Bosna i Hercegovina može ići samo naprijed!

Poruke iz Kongresa su snažna podrška u pravom trenutku. Treba biti posebno zahvalan kongresmenki Wagner i brojnim prijateljima u Kongresu SAD, ali i bh. zajednici i pojedincima u SAD koji neumorno rade za Bosnu i Hercegovinu!”

Podijeli ovaj članak