Taste Atlas, svjetska enciklopedija tradicionalnih jela, jednostavno ne može bez bh. kuhinje. Njihova posljednja lista od sto svjetskih jela sa piletinom sadrži i jedno tradicionalno bh. jelo.
Naime, na listi se, ne tako visoko niti nisko, nego skoro tačno na sredini, na 40. mjestu pronašla i kvrguša.
– Kvrguša je tradicionalni bosanski specijalitet koji se sastoji od sloja tijesta i komadića piletine. Jelo se uglavnom vezuje za Bosansku Krajinu i Kozarac, ali se često priprema i uživa iu drugim krajevima. Osnova kvrguše priprema se od kombinacije brašna, jaja i mlijeka, a vrlo podsjeća na još jednu bosansku poslasticu zvanu kljukuša – jelo nalik piti koje se poslužuje narezano na male komadiće. Kombinacija brašna i mlijeka se sipa u okrugle tepsije, a jelo se završava dodatkom raznih sirovih ili prethodno prženih pilećih komada, poput buta i buta, koji se stavljaju na vrh. Pita se polako peče dok meso ne bude gotovo i testo ne dobije zlatnu, hrskavu koricu, napisali su za ovo jelo iz Taste Atlasa.
Na llisti se pretežno nalaze jela iz azijske i južnoameričke kuhinje, a od kuhinja iz regiona, na listi je još pronašla Hrvatska sa istarskim žgvacetom.