Što smo uživali u suncu-uživali smo, slijedi promjena: Narednih dana veoma nestabilno vrijeme

2 min. čitanja

Vremenska prognoza u Bosni i Hercegovini za naredne dane ne djeluje optimistično, a ni vedro.

Naime, za naredne dane prognozira se pretežno oblačno, vjetrovito i nestabilno vrijeme, moguća je i pojava olujnog vjetra i sitnog leda. 

U četvrtak i petak kiša i lokalni pljuskovi očekuju se širom Bosne i Hercegovine uz slab do umjeren vjetar južnog smjera. Tokom jutra prognozirane temperature zraka kretaće se od 4 do 10, na jugu do 12, dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne u petak i do 19 °C.

Vikend koji je pred nama počet će kišovito, na planinama biće i susnježice i malo snijega. U nedjelju stabilnije uz malu vjerovatnoću za kišu u Hercegovini. Subota i dalje toplija od prosjeka sa jutarnjim od 4 do 10 u Bosni, u Hercegovini do 12, danju u Bosni do 13 u Hercegovini do 16° C. Nedjelja hladnija, zbog izrazite vedrine jutro će osvanuti uz temperature zraka od -3 do 2 u Bosni, u Hercegovini do 6, danju uz sunčane intervale temperatura se očekuje do 12 u Bosni i 16 u Hercegovini, objavio je poznati bh. meteorolog Bakir Krajinović.

Topliji zrak koji pristiže sa juga diktirat će temperaturni režim tokom narednih 15 dana, a prognozirane vrijednosti očekuju se iznad prosjeka za ovo doba godine. Tokom jutra minimalne temperature kretaće se od 4 do 9 u Bosni, na jugu zemlje do 12 °C, a najviše dnevne u Bosni između 11 i 16 °C, na jugu zemlje od 13 do 18 °C.

Podsjetimo, danas je u našoj zemlji preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa dnevnim maksimumom temperatura oko 13 °C.

Podijeli ovaj članak