Stevandić: Posjeta rukovodstva Srbije Republici Srpskoj kruna je sabornosti i jedinstva

2 min. čitanja

Predsjednik Narodne skupÅ”tine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je Srni da je protekla posjeta rukovodstva Srbije Srpskoj kruna sabornosti i jedinstva.

Stevandić je istakao da je najvažnije to Å”to je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao da Srbija viÅ”e neće da okreće glavu kada ugrožavaju pripadnike srpskog naroda van Srbije, bilo u Republici Srpskoj ili drugim mjestima.

ā€œTo je kruna naÅ”e sabornosti i jedinstva i jedan potpuno drugačiji kontekst od svih onih koji su obilovali raznim političkim trgovinama i drugačijom geoplotičkom situacijom u svijetu poslije raspada bivÅ”e Jugoslavije. Pokazali smo da nismo slabi, da nas ima, da smo sposobni i odlučni, da nećemo dozvoliti ugrožavanje vlastitih prava i da to činimo zajedno oslonjeni na najjaču Srbiju do sadaā€, rekao je Stevandić.

On je istakao da se pokazalo i da je Republika Srpska izraz težnji i nepokolebljive volje srpskog naroda da opstane onako kako je određena Dejtonskim sporazumom te da ima pravo da samostalno donosi odluke.

Stevandić je rekao da su protekli događaji, uključujući i obilježavanje 28 godina od pogroma Srba u zločinačkoj akciji ā€œOlujaā€, predstavljali svesrpski skup.

ā€œRiječ je o dvodnevnom velikom sabornom okupljanju. Osim predstavnika Srpske i Srbije, tu su bila i naÅ”a braća iz Crne Gore Milan Knežević i Andrija Mandić, poslanik u Sobranju Sjeverne Makedonije Ivan Stojilković, kao i naÅ”a braća sa Kosova i Metohijeā€, naveo je Stevandić.

On je ukazao da je to bilo veliko saborno okupljanje sa puno poŔtovanja, bez ijedne ružne riječi.

ā€œDemonstrirali smo zajedniÅ”tvo i posvećenost jedni drugimaā€, rekao je Stevandić.

Podijeli ovaj članak