Stanje na cestama: Smanjena vidljivost zbog magle, za sutra najavljeni radovi na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća

2 min. čitanja

U južnim, te mjestimično centralnim krajevima, kolovoz je mokar zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Molimo vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08:30 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica u noćnim satima od 22 do 07 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionicu Zenica sjever-Zenica jug, kao i magistralne puteve Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Turbe (Komar).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Za sutra (12.10.) je najavljen početak sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva će saobraćati usporeno, jednom trakom, dok će vozila iz pravca Vogošće biti preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak