Srbijanskom političaru zabranjen ulazak u BiH, on tvrdi da nije ekstremista

2 min. čitanja

Srbijanskom političaru i predsjedniku vanparlamentarnog pokreta “Oslobođenje” Mlađanu Đorđeviću zabranjen je ulaz u Bosnu i Hercegovinu napisao je on na svom Twitteru objavivši i rješenje o zabrani.

On je jutros vraćen sa graničnog prijelaza u Skelanima sa obrazloženjem da predstavlja prijetnju za sigurnost BiH, javnom poretku i javnom redu i miru.

“Doživio sam neprijatnost u danu kada sam krenu na svetu liturgiju u manastiru Karno iznad Srebrenice kod igumana Luke u pomen blažnopočivšem mitropolitu Amfilohiju”, dodaje.

Zvaničnih informacija o razlozima što mu je zabranjen ulazak u BiH nema, a Đorđević tvrdi da on nije nikakva prijetnja. On je novonastalu situaciju komentarisao za srbijanski medij Danas.

“Naravno da ja ne predstavljam nikakvu prijetnju jer ja nisam ni kriminalac ni terorista, već čovjek koji javno zastupa svoje stavove i snažno podržava Dejton i njegove tekovine kao i opstanak Republike Srpske. Uložit ću žalbu na ovo rješenje i čudno je to da postoje tajni spiskovi za zabranu ulaska, a da do sada na to nije reagovala ni Srbija ni RS”, navodi Đorđević.

Uprkos tome što je do sada mnogo puta pokazao kontroverznost i radikalna mišljenja, tvrdi da nije ekstremista. Smatra da je cilj ovog čina progon Srba i pravoslavaca.

Inače, Đorđević je nedavno boravio u Rusiji, fotografisao se sa ratnom opremom, a prisustvovao je proruskom protestu u Beogradu proljetos kada je snimljen kako po asfaltu iscrtava slovo Z.

Podijeli ovaj članak