“SNSD predstavlja snagu naroda i države Republike Srpske…” – Dodik iz Beograda poručio: Pobijedili smo na svim nivoima…

2 min. čitanja

Član Predsjedništva BiH i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da došao da se obrati medijima i javnosti u Srbiji o situaciji u Republici Srpskoj. 

Poručio je da RS ima stalni rast BDP i da je uspjela u zadnjih osam godina da podigne pokrivenost uvoza izvozom sa 35 na 80 posto te iznio i druge ekonomske, statističke pokazatelje.

– Republika Srpska je stabilna, ali je zavisna i od globalnih kretanja. Ukupna zaduženost je 43,7 odsto BDP za 2022, a stanje javnog duga je 36,6 odsto, što govori da je RS nisko zadužena. Mi danas imamo najveći broj zaposlenih ikada u Republici Srpskoj, povećan je broj za četiri godine za nekih 40.000. Osjeća se potreba za novim radnicima. RS je održala upravo izbore i na tim izborima partija koju vodim, SNSD, koja predstavlja snagu naroda i države Republike Srpske, kako mi to doživljavamo, pobijedila je na svim novoima. Mi smo veliki pobjednici ovih izbora. Imamo najviše glasova kao stranka od bilo koje druge stranke u BiH, rekao je Dodik.

Na konferenciji za novinare, pod nazivom „Sa aktuelnom vlašću Republika Srpska stabilna i sigurna i na najvišem nivou srpskog stanovišta”, Dodik je rekao da je SNSD pobijedio i za srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Što se tiče izbora za predsjednika, dobio sam te izbore na bazi prebrojanih 98 odsto glasova. Naravno da je neprihvatljivo da se ovako sporo broje rezultati, to je nemoć BiH. Na parlamentarnim izborima, SNSD je dobio 49 opština, a u predsjedničkim izborima, ja sam dobio 44 opštine i grada u Republici Srpskoj. Neprikosnovena je narodna volja podrška SNSD, kazao je Dodik.

On je rekao i to da jedan dio javnosti i medija u Srbiji pokušava da stvori nepovjerenje prema predsjedničkim izborima.

Podijeli ovaj članak