Smajo Mandžić slavi pobjedu, osvojio najviše glasova birača: Pozvao sve na feštu, hrana i piće obezbjeđeni

2 min. čitanja

Poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Smajo Mandžić organizira narodno veselje danas u 15 sati u selu Pasci nadomak Tuzle.

Kako je poznato Mandžić je bio kandidat SDA na listi za Skupštinu TK i to na 40. mjestu i on je, nakon sabiranja rezultata izbora, osvojio najviše glasova birača na kantonalnoj listi.

Vezani tekst:

“Gospodin Smajo Mandžić, u znak zahvalnosti za podršku njegovom radu, poziva sve mještane MZ Pasci na druženje koje će biti organizirano u subotu 08.10.2022.godine od 15,00 sati na poligoru ispred OŠ Pasci

15:00 Revijalne utakmice

16:00 Muzika uživo, druženje do kasno u noć

Pozivaju se svi mještani ove MZ kao i okolnih mjesta da u što većem broju dođu na poligon OŠ u Pascima. Hrana i piće obezbjeđeni od strane organizatora”, stoji u obavještenju objavljenom na Facebook stranici BH Reporter.

Podsjetimo, Smajo Mandžić iz Potočara kod Srebrenice jedini je živi nosilac odlikovanja “Zlatni ljiljan” i ordena “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem”. Šest puta je ranjen, a “Zlatni ljiljan” je dobio za uništavanje pet oklopnjaka 1992. godine, a orden “Zlatni ljiljan sa zlatnim vijencem” dodijelio mu je predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović 1997. godine.

U Armiji RBiH je imao čin majora, a nakon što je penzionisan 2004. godine kao komandant brigade je dobio čin pukovnika.

Podijeli ovaj članak