Skup opozicije u Banjoj Luci: “Moćnici su oteli NSRS i misle da imaju slobodnu ruku”

3 min. čitanja

Iako je Policijska uprava u Banjoj Luci donijela rješenje o zabrani javnog okupljanja zastupnika ispred Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), lideri opozicionih stranaka iz tog entiteta održali su skup, uz podršku građana.

Ovaj skup su najavili Igor Crnadak, Vukota Govedarica i Nebojša Vukanović, a “Skupština na otvorenom” kako su je nazvali, održana je pred zgradom NSRS-a u Banjoj Luci.

Među prisutnima je bila i predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić kojoj su građani skandirali, kao i Vukanoviću.

On se obratio građanima i zahvalio se svima koji su došli na ovaj skup te se odazvali pozivu opozicionih lidera.

– Nažalost, ova zgrada iza nas je otuđena od nekolicine moćnika koji misle da mogu nekažnjeno raditi šta hoće. Skupština se ponižava kontinuirano i izgubila je svaki ugled u narodu i često borba u Skupštini, osim alarmiranja javnosti, nema smisla jer su oni bahati i ne gledaju na posljedice, kazao je Vukanović.

Istakao je da će nastojati u narednih godinu dana da obiđu sva mjesta u entitetu RS kako bi kontinuirano odgovorili građanima. Poručio je da je na djelu uveliko poniženje i izdaja RS-a.

Igor Crnadak je poručio da su se oni prije svega tu okupili jer vladajući režim ne želi obavljanje rasprave tamo gdje je mjesto za raspravu, odnosno NSRS.

– Narodna skupština je napadnuta zato što SNSD već 10 godina trguje s njenim odlukama i njenim zaključcima. Ovaj put smo rekli dosta, ne može više. Skupština je naša najvažnija institucija i ima jednu specifičnu težinu i ne može se autoritet pogaziti zbog jednog čovjeka, kuma koji se preziva Radišić, kazao je Crnadak.

Zastupnik SDS-a u NSRS-u Vukota Govedarica naveo je da ne odustaju i da traže posebnu sjednicu gdje će pričati o kršenju zakona.

– Pripremili smo informaciju na osnovu posljednjeg događaja od prije dva mjeseca da je potpišu i da tražimo sazivanje posebne sjednice NSRS-a, gdje treba da nam se pojasni zašto su zaključci prekršeni, zašto se glasalo po pitanjima, a jasno je usvojeno da nema učestvovanja u radu u zajedničkim institucijama BiH, naveo je Govedarica.

Podijeli ovaj članak