Senaidu Memiću određen jednomjesečni pritvor, prebačen je u KPZ Zenica

1 min. čitanja

Bivšem načelniku Općine Ilidža Senaidu Memiću određen je jednomjesečni pritvor, što je bio i prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Oslobođenje.

Memić je nakon odluke Kantonalnog suda prebačen u Kazneno popravni zavod Zenica.

Nakon što je predat u nadležnost Tužilaštva KS, odmah mu je predložen jednomjesečni pritvor zbog toga što bi Memić bio motivisan za bijeg, te zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao vršiti uticaj na svjedoke i prikrivati dokaze.

Senaid Memić, bivši načelnik Općine Ilidža, osumnjičen je zbog zloupotrebe položaja i izdavanja dozvola za izgradnju određenih objekata na području Ilidže.

Iz Tužilaštva KS su kazali da se Memić, konkretno, tereti da je izdavao nezakonite dozvole investitoru “Malak group” te parking koji je dat na korištenje UO “Brajlović”.

– Senaid Memić se tereti da je tokom mandata od 2013. do polovine 2017.  godine nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža koji je dat na korištenje UO “Brajlović”, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Memić je, podsjećamo, uhapšen u četvrtak u akciji pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

S obzirom na to da je Memić aktuelni ambasador BiH u Maleziji, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pokrenuo je proces njegove smjene. 

Podijeli ovaj članak