Sebija Izetbegović ipak magistrirala? Fakultet nije odštampao diplome

1 min. čitanja

Sebija Izetbegović je pokazala uvjerenje o magistarskom radu. Ona je na svom Facebook profilu objavila sliku uvjerenja o položenim ispitima i ispunjenju ostalih obaveza na postdiplomskom studiju iz Osnova medicinskih istraživanja – eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

– Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs, navodi se u dokumentu iz 5. juna 1996. godine kojeg je potpisao Nedžad Mulabegović, tadašnji dekan Medicinskog fakulteta.

Pored uvjerenja, Izetbegović je priložila i rješenje kojim se odobrava pristup informacijama po njenom zahtjevu, u kojem stoji da od 1.097 studenata postdiplomskog studija Univerziteta u Sarajevu – Medicinskog fakulteta, koji su uvedeni u matičnu knjigu magistranata, njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka.

Zašto, nije navedeno, dok Izetbegović u opisu ove objave objašnjava kako fakultet nije odštampao diplome niti pozvao studente da ih preuzmu. Umjesto toga, fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma.

Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu 7. marta je donio odluku o oduzimanju magistarske diplome direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

A rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj je potpisao rješenje kojim se poništava upis u matičnu knjigu magistranata na ime Izetbegović dr. Sebija.

Podijeli ovaj članak