SDS okrenuo leđa Dodiku: Nećemo potpisati njegovu izjavu o imovini, to je skretanje pažnje sa kolapsa u RS-u

1 min. čitanja

Milan Miličević, predsjednik SDS-a, izjavio je da ova stranka neće potpisati zajedničku izjavu stranaka iz RS-a koja se tiče imovine, ali i u kojoj su navedeni neki opasni ciljevi predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Iz ove stranke poručuju da su analizirali Dodikov dokument, te da u njemu “nema ni d od državne imovine” koja se tu uopšte ne tretira.

– Samo u jednoj tačci se spominje državna imovina i sve drugo je definisano Dejtonskim mirovnim sporazumom, administrativnim granicama, rekao je Miličević.

Ističe kako je u pitanju populizam, te podsjeća na zaključke NSRS-a od prije godinu dana, a koji se tiču prenosa nadležnosti, uz napomenu da oni nikada nisu realizovani.

Miličević kaže da je dokument besmislen i da predstavlja “SNSD-ov politički pamflet”.

– SDS ne može i neće potpisati. Pokušali smo ga preraditi, predložiti amandmane, ali je takav da se nijednim amandmanom ne može dovesti u red, kazao je on.

Za SDS je, ističe Miličević, pitanje državne imovine riješeno kazavši da Dodik ovu situaciju koristi za skretanje pažnje sa finansijskog kolapsa pred kojim se nalazi ovaj entitet. Miličević je potvrdio da njegova stranka neće prisustvovati ni sjednici NSRS na kojoj će se razmatrati ovo pitanje. 

Podijeli ovaj članak