Schmidt posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH: Razgovarali o sigurnosti izbornog procesa

2 min. čitanja

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt danas je posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje se sastao sa direktorom Mirsadom Vilićem i njegovim saradnicima.

Christian Schmidt i Mirsad Vilić su razgovarali oĀ bezbjednosnom aspektu provođenja Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju, 2. oktobra 2022. godine

Visokom predstavniku je prezentovano da je na inicijativu CIK-a BiH od strane direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH formiran Operativni Å tab akcije ā€œOpći izbori 2022ā€ sa sjediÅ”tem u Direkciji, sa zadatkom koordinacije poslova i zadataka svih policijskih agencija u BiH na očuvanju sigurnosnog ambijenta u toku kompletnog izbornog procesa. U radu Operativnog Å”taba akcije učeŔće su uzeli Ministarstvo sigurnosti BiH, Centralna izborna komisija, ObavjeÅ”tajno sigurnosna agencija BiH i sve policijske agencije u BiH.

Direktor Vilić je upoznao visokog predstavnika Schmidta sa planom aktivnosti Operativnog Å taba akcije ā€œOpći izbori 2022ā€ tokom obezbjeđenja izbornog procesa u BiH.

Visoki predstavnik za BiH se zahvalio gospodinu Viliću na pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sigurnoŔću izbornog procesa u BiH. Pohvalio je dosadaÅ”nji rad Direkcije, te je istakao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH strateÅ”ki partner u sigurnosnom sistemu BiH.

Podijeli ovaj članak