SAZNAJEMO: Jelena Majstorović, šefica “crnokošuljaša”, prebačena u KPZ Sarajevo, poznato i zašto

2 min. čitanja

Jelena Zubčević je prebačena u KPZ Sarajevo iz pritvorske jedinice Suda BiH, saznajemo iz dobro obaviještenih izvora. Ona je u KPZ Sarajevo smješten u poseban odjel za žene. Odluku o prebacivanju donio je Sud BiH.

– Prije svega, u pritvorskoj jednici Suda BiH nema posebnog odjela za žene. Osim toga, govori se da se tamo svašta dešava, a ovaj slučaj je označen kao posebno osjetljiv, tako da je ona prebačena u KPZ Sarajevo, pojasnili su nam naši izvori.

Prema navodima naših izvora, njoj je Sud BiH izrekao mjeru jednomjesečnog pritvora.

Iz Suda BiH još nije zvanično saopćeno kakva je odluka donesena u vezi sa zahtjevom Tužilaštva BiH da se Jeleni Majstorović odredi mjera pritvora, iako je prošao zakonom predviđeni 24-satni rok kojeg je Sud imao na raspolaganju za donošenje odluke po ovom zahtjevu.

Ipak, uspjeli smo saznati da je ova mjera, osim Majstorović, izrečena i još za dvoje uhapšenih saradnika Radenka Popovića i Stevu Savića. Oni su uhapšeni u srijedu 21. decembra.

Majstorović je javnosti poznata po tome što je tokom 2017. i 2018. godine sa kolegom Radenkom Popovićem, zvanim Pop, najmanje deset puta iskoristila poziciju i ucjenjivala trgovce tražeći mito. Istraga je pokazala da su u najmanje četiri slučaja trgovcima nezakonito oduzeli nakit vrijedan više od 200.000 maraka. Majstorović, Popović, Savić i Vladimir Puzić su među vlasnicima trgovina zbog boje uniforme poznati i kao crnokošuljaši.

Vladimir Puzić, Vladimir Đurđević i Elvis Džaferagić, koji su također uhapšeni u ovoj akciji pušteni su da se brane sa slobode, uz izrečene mjere zabrane.

 

 

 

Podijeli ovaj članak