Sanja Vulić izašla iz Suda BiH i nastavila sa psovkama i vrijeđanjem sutkinje

2 min. čitanja

Nakon što se prije početka ročišta Miloradu Dodiku Sanja Vulić žalila da joj ne dopuštaju ulazak u Sud BiH i psovala, Vulić je ipak ušla na suđenje, ali je prije kraja ročišta napustila sud i nastavila sa psovanjem i vrijeđanjem sutkinje Sene Uzunović.
Ovakvo ponašanje državne zastupnice je samo nastavak predstave Dodikovih pristalica, koji vjerno slijede njegove postupke i omalavažavaju državne institucije. U tom kontekstu se može posmatrati i ponašanje državne zatsupnice Sanje Vulić koja na sav glas psuje ispred suda.

“Oni će nas pobit sve na ovaj način, užas, katastrofa. Morala sam izaći, bolje da izađem nego da me istjeraju. Jeem li joj sve joj jeem, isfrustrirana ku*a došla preko politike. Bila pomoćnik ministra i vi novinari što ne istražujete o istorijama sudija. Samo po nama političarima pucate, bila gospođa kadar SDA došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda. Ne mogu zaista reći previše onog što ne treba”, kazala je Vulić gotovo u plaču.

Prije samo početka ročišta Milorad Dodiku, Vulić inače zastupnica u Parlamentu BiH, je prostački psovala.

“Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi pa je*em li vam mamu”, kazala je Vulić.

Optužnica tereti Milorada Dodika za nepoštivanje odluka Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR). Za ovo krivično djelo je predviđena kazna od pola godine do pet godina zatvora.

Podijeli ovaj članak