Sa zapada stiže naoblačenje: Za vikend će biti i kiše, a onda…

2 min. čitanja

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima i magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno 1; Drvar i Livno 2; Tuzla 3; Bijeljina, Doboj, Grude, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 4; Banja Luka, Bihać, Gradačac i Ivan Sedlo 5; Trebinje 9; Mostar 12; Neum 14°C.

U Bosni i Hercegovini prije podne ćebiti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugom dijelu dana povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U Sarajevu prije podne pretežno sunčano. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U subotu će veći dio dana preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od večernjih sati naoblačenje sa sjevera će tokom noći na nedjelju usloviti kišu u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U nedjelju će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Podijeli ovaj članak