“Sa rakom ne završava život…”: Sarajevska frizerka Alisa Kustura treba pomoć dobrih ljudi

2 min. čitanja

“Sa rakom ne završava život. Ja ne dam da moj završi” kaže lijepa sarajevska frizerka Alisa Kustura za koju Pomozi.ba pokreće apel sa humanitarnim brojem 17022. Pozivom donirate 2 KM.

Alisin život se promijenio u potpunosti kada je u martu 2022. godine zbog bolova u stomaku posjetila ljekara, da bi ubrzo poslije toga saznala da ima karcinom dojke koji je metastazirao na jetru.

Do sada je imala brojna zračenja i terapije koje su učinile da se karcinom dojke smanjio i da je u regresiji, ali su metastaze na jetri i dalje aktivne.

Za njeno liječenje u Njemačkoj potrebno je 17.950,00 eura, a ranije smo za njene lijekove donirali 7.152,62 eura. Sama Alisa je uz pomoć porodice i prijatelja za dosadašnje terapije prikupila i utrošila oko 53.000 KM. Ona se uprkos teškoj bolesti kao frizerka priključila našoj humanitarnoj akciji gdje su zainteresovani građani ima priliku ošišati se ili skratiti bradu i platiti koliko žele, a sav novac je išao za akciju pomoći Turskoj i Siriji, poručuju iz Pomozi.ba.

Dakle, humanost ne poznaje granice, a sada je naša pomoć potrebna ovoj 35-godišnjoj mladoj ženi.

Donacije su osim poziva na broj 17022 moguće i putem web platforme pomoziba.org, uplatama putem žiro računa ili PayPala.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate. 

Podijeli ovaj članak