Rasprava u NSRS-u: Tvrde da se u FBiH krije oružje – “Šta ako bude stani-pani, pa mi moramo…”

2 min. čitanja

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, na današnjoj je posebnoj sjednici ove entitetske institucije pokušao “odobrovoljiti” poslanike da usvoje zaključke koje je predložila vladajuća koalicija na čelu sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.

Već nekoliko dana je poznato da opozicija smatra kako su Dodikovi zaključci, između ostalog oni o povlačenju srpskih sudija iz Ustavnog suda, vraćanju nadležnosti i slično, zapravo samo paravan za finansijski kolaps koji prijeti manjem bh. entitetu.

Stevandić je kazao da su vremena teška i da ne vidi problem da se ukine vremenska odrednica za prebacivanje nadležnosti.

– Pa ja sam to i ranije predlagao. Što će nam vremenska odrednica, bolje ovako da imamo pa kad nam zatreba, rekao je Stevandić.

Potom se dotakao i namjenske industrije u FBiH, kazavši da oni “sakrivaju oružje”.

– Pa mi znamo da je namjenska industrija u FBiH sakrila dio toga po policijskim stanicama. To je problem i to je opasnost, kazao je on.

Dodaje kako su “na stolu” u NSRS-u danas životna pitanja.

– Ako bude stani-pani, ako budemo trebali praviti neke vojne formacije, ne znam da li bi razgovarao s ovima koji provociraju gdje vam je vojska i tako to. To su životna pitanja, pitanja o omogućnosti da idalje postoji RS, istakao je Stevandić.

Podijeli ovaj članak