Radovan Višković i dalje ogorčen: Sankcije potvrđuju da radim dobar posao

2 min. čitanja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da ga nije zatekla vijest da mu je Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAK) uvela sankcije kao predsjedniku Vlade Republike Srpski i našim zvaničnicima.

Uvođenje sankcija, kaže Višković, neće uticati na njegov dalji rad i angažman da na demokratski način štiti poziciju Republike Srpske.

“Ove sankcije samo potvrđuju da radim dobar posao za Republiku Srpsku, i da mi je prioritet poštovanje ustavnih nadležnosti Republike Srpske, zaštita institucija kao i ravnomjeran ekonomki razvoj od Trebinja do Novog Grada. U svakodnevnom poslu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kome su već uvedene sankcije, ja i ostali zvaničnici kojima su ovom odlukom uvedene sankcije vodimo se i donosimo odluke na demokratski način u institucijama Republike Srpske štiteći ustavnu poziciju”, dodao je Višković.

Višković kaže da, ukoliko on i ostali zvaničnici iz Republike Srpske, samo zato što poštuju Dejtonski sprazum i čuvaju ustavnu poziciju trebaju zato snostiti američke sankcije to samo pokazuje da svoj posao za Republiku Srpsku i srpski narod rade na najbolji mogući način.

“Ove sankcije apsolutno neće uticati na moj dalji rad po pitanju zaštite Repubike Srpske, kao i donošenja svih zakonskih i podzakonskih akata u smisu daljeg ekonomskog razvoja i napretka. Ove sankcije ocjenjujem kao licemjerne, jer ja i ostali zvaničnici u Republici Srpskoj u svom radu smo opredjeljeni i djelujemo u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Takođe, još jednom ističem da sankcije neće uticati na moj dalji rad naprotiv još više me obavezuju, da još opreznije i predanije u budućnosti štitim ustavom zagarntovana prava Republike Srpske. Na kraju, pročitao sam negdje u obrazloženju kako sam rekao da su nedavne odluke nepovoljne po Republiku Srpsku, pa još jednom ističem i poručujem da sam rekao tada i opet ću reći da su nepovoljne, i podržaću naše istitucije da donose zakone i da na demokratski način štitimo poziciju Republike Srpske”, rekao je Višković.

Podijeli ovaj članak