Radnici KCUS-a putem maila obaviješteni da mogu ići na proteste

2 min. čitanja

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o imenovanju Vlade FBiH bit će održana danas s početkom u 14.00 sati. Tu su već okupljeni građani koji održavaju proteste u organizaciji neformalne grupe građana ReStart, a poziv na proteste uputila je i SDA sve zbog jučerašnje odluke Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH o deblokadi Federacije BiH. 

Uposlenicima KCUS-a je dozvoljen odlazak na proteste. Dobili su mail u kojem im se saopćava da oni koji žele, mogu otići na proteste i iskoristiti neplaćeno odsustvo, piše N1.

Također, zatraženo je i da se dostavi spisak uposlenika koji će biti na protestima od 13.30 do 16.00 sati te da se isti dostavi Rukovodiocu sektora.

Direktorica KCUS-a je Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića i sama članica te stranke iz koje su danas zvanično putem društvenih mreža pozvali na proteste.

Osim toga, mnogim građanima je putem SMS poruke isti poziv poslan, a danas uoči sjednice u Parlamentu FBiH Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde rekao je da je SDA, kako tvrdi, “iskoristila BH Telecom, javno preduzeće da u njihovo ime poziva na proteste”.

Nekoliko desetina građana stiglo je na zakazni protest ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu. Njima su se ispred Parlamenta pridružili i demonstranti okupljeni oko neformalne grupe građana ReSTART.

Suad Đozić, član neformalne grupe građana ReSTART, u izjavi za naš portal kazao je da su se ispred Parlamenta FBiH okupili kako bi od stranaka i njihovih predstavnika tražili da se bojkotuju jučerašnja Schmidtova rješenja.

A Muamer Zukić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH, obratio se medijima na press konferenciji u zgradi Parlamenta FBiH. On je, kao predsjednika Kluba, saopštio zajedničku izjavu svih članova Kluba bošnjačkog naroda u kojoj se najoštrije osuđuje jučerašnja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta. 

Podijeli ovaj članak