Pripremite kišobrane: Poslijepodne u dijelovima BiH moguće padavine

2 min. čitanja

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjerena naoblaka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

U drugom dijelu dana su mogući lokalni pljuskovi na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko deset stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

U petak u Bosni se prije podne prognozira oblačno. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena.

Podijeli ovaj članak