Poznato kada će biti održani odgođeni izbori u Novom Gradu: Koristit će se novi izborni materijal

1 min. čitanja

Odgođeni izbori na biračkom mjestu 007B051 “Hozići” u općini Novi Grad održat će se u nedjelju, 9. oktobra 2022. godine. Na ovom biračkom mjestu registrirano je 465 birača.

Odluku o njihovom odgađanju i raspisivanju donijela je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) na 56. sjednici održanoj 3. oktobra ove godine, s obzirom na to da 2. oktobra izbore na tom biračkom mjestu nije bilo moguće održati u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Imenovani su novi članovi biračkog odbora od strane Općinske izborne komisije (OIK), a bit će korišten i novi izborni materijal.

“Listići će biti ovjereni sa štambiljom sa oznakom ‘odgođeni izbori’, a bit će korišten i štambilj na biračkom mjestu sa oznakom biračkog mjesta i dodatnom zaštitom”, naveli su iz CIK-a.

Izbore će nadzirati akreditirani supervizor Centralne izborne komisije BiH. Biračko mjesto će biti otvoreno od 7:00 do 19:00 sati. Glasa se uz pokaz jednog od važećih BH identifikacionih dokumenata: lična karta, vozačka dozvola ili pasoš.

Podijeli ovaj članak