Povodom hapšenja Šmrka i Gačanovića oglasila se i Ambasada SAD-a: Evo šta su rekli

1 min. čitanja

Pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudina Gačanovića, koji je ranije bio pripadnik i SIPA-e jučer je, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsila sarajevska policija, u okviru iste akcije u kojoj je uhapšen i Admir Arnautović Šmrk.

Oni se dovode u vezu sa organiziranim kriminalom, a Gačanović se tereti da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Povodom ovih hapšenja oglasila se i Ambasada SAD-a u BiH koji su istakli kako podržavaju borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

– Ovosedmična hapšenja su pozitivan korak, a pravosudnom sistemu mora biti dopušteno da pozove na odgovornost sve one koji su proglašeni krivima, naglasili su iz ambasade.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je, nakon provedenog ispitivanja, zatražilo pritvor za pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudina Gačanovića, a saopćeno je kako će Admir Arnautović Šmrk, koji je, kako je rečeno iz Tužilaštva BiH, uhapšen u okviru drugog predmeta, biti ispitan danas u poslijepodnevnim satima, nakon čega će biti donijeta odluka da li će biti zatražen pritvor.

Podijeli ovaj članak