Potraga za Mirnesom i dalje traje: Mnogi njeni prijatelji vjeruju da je imala pomoć u svemu tome

2 min. čitanja

Već tri mjeseca policija traga za Mirnesom S. rođenom Bešlić porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je 14. oktobra iz kompanije za transport novca ukrala milion eura.

Međutim, čak ni nakon toliko vremena, policija joj ne može ući u trag.

Kako je portparolka policije Ilona Bon izjavila za njemački RTL, policija vjeruje da se Mirnesa S. krije negdje na Balkanu.

Naime, tokom božićnih i novogodišnjih praznika dobili su više od 150 dojava, gdje se sugeriše da je vjerovatno pobjegla u Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, Mirnesa S.je imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. Još uvijek nije objašnjeno na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac.

A, da je vjerovatno imala pomoć pri krađi vjeruju mnogi, a među njima i njen bivši radni kolega Ivan Angelov, koji je izjavio da je prvo bio šokiran:

Da, prvo sam bio šokiran. Ali, istovremeno, ne mogu reći da sam bio iznenađen. Uvijek je govorila da više ne želi da radi, da samo želi da se provodi – rekao je on.

Mnogi njeni prijatelji vjeruju da je imala pomoć u svemu tome. 

Angelov dodaje da je bila u stanju da uradi sve za svog muškarca, pa vjerovatno nije sama sve to organizovala. Na pitanje da li misli da Mirnesa treba da se preda, on odgovara: 

Ne znam da li je taj novac vrijedan svega toga – kaže on.

Iz policije podsjećaju da je i dalje aktuelna nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji – saopštila je policija u Stutgartu.

Više o ovom slučaju čitajte na ovom linku.

Podijeli ovaj članak