Poslanici iz RS-a protestno napustili sjednicu Predstavni─Źkog doma PSBiH: Jedino preostaje…

1 min. ─Źitanja

Poslanici SDS, PDP i Liste “Za pravdu i red” odlu─Źili su da ne prisustvuju nastavku sjednice Predstavni─Źkog doma Parlamentarne skup┼ítine BiH zbog politi─Źke klime koja vlada na sjednici i ─Źinjenice da su bo┼ínja─Źke stranke potpisale sporazum koji se odnosi na imovinu.

Vezani tekst:

Be─çirovi─ç, Kom┼íi─ç, Izetbegovi─ç i predsjednici stranki potpisali zajedni─Źku izjavu o dr┼żavnoj imovini BiH

Poslanik PDP┬áBranislav Borenovi─ç┬árekao je da je na sceni radikalna i hu┼íka─Źka politika kada je rije─Ź o imovini.

– Savjet ministara BiH u kojem se nalaze SNSD, HDZ i trojka danas ┼íalje antiustavan zakon o grani─Źnoj policiji kojim uzimaju na┼íe pravo da imamo na┼íu zastavu i obilje┼żja na grani─Źnim prelazima. Dana┼ínje potpisivanje deklaracije kojom se bo┼ínja─Źke politi─Źke stranke jednostrano i neprihvatljivo odnose prema imovini Republike Srpske je lo┼í predznak kojim se uvodi BiH u novi vrtlog tenzija. Umjesto da se vlast bavi rje┼íavanjem pitanja gra─Ĺana, akciza, poskupljenjem, borbom protiv kriminala i korupcije, vlast BiH se bavi tenzijama i temama koje nas uvode u konflikte ÔÇô smatra Borenovi─ç.

Ukoliko je pravljenje fronta bo┼ínja─Źkih stranaka na imovini, ka┼że poslanik SDS Mladen Bosi─ç, hrvatske stranke su ve─ç ujedinjene i jedino preostaje da se ujedine srpske stranke.

Podijeli ovaj ─Źlanak