“Pod uticajem sekundarnog ciklona iz Jadrana…” – Bar do 13. avgusta bez velikih vrućina?

2 min. čitanja

Danas je našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. Širom zemlje su zabilježeni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 7; Bugojno 17; Zenica 19; Bihać, Tuzla 20; Neum, Sarajevo 21; Široki Brijeg 22; Mostar 25, saopćeno je iz FHMZ-a.

“Danas pod uticajem sekundarnog ciklona iz Jadrana nestabilne vremenske prilike iznad čitave zemlje. Uz dosta oblačnosti, povremeno se javljaju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Slično i sutra (ponedjeljak, 7. avgust), uz nestabilno vrijeme lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Glavnina nestabilnosti poslijepodne uz postepeno smirivanje vremena u kasnim večernjim satima.

Uz jači razvoj oblačnosti tek rijetko moguće nevrijeme, uglavnom u Hercegovini. U ostatku zemlje svježije a samim tim i uz mirnije procese”, objavili su meteorolozi na Facebook stranici BHMeteo.ba uz napomenu da se od utorka očekuje sunčanije i postepeno sve toplije vrijeme, ali uz prilično svježe i prohladne noći.

Na upit pratilaca za nešto detaljnije informacije, meteorolozi su precizirali da je u većem dijelu Bosne nestabilno, uz povremenu kišu i pljuskove, ali da se jače nevrijeme ne očekuje. 

– Barem do 13. avgusta bez uslova za velike vrućine. Pred nama je umjereno ljeto, narednih dana i svježe do dolaska toplijih dana od drugog dijela iduće sedmice, odgovor je na pitanje da li će biti još vrelih dana i žege.  

Podijeli ovaj članak