PDP ponovo predlaže da se hrvatski predsjednik proglasi nepoželjnim: Treba izabrati narod

2 min. čitanja

Nakon što je Okružni sud u Doboju potvrdio optužnicu protiv Željka Pudića, pripadnika 103. brigade HVO, koju je nedavno u Derventi odlikovao predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, Klub poslanika PDP će na narednoj sjednici Narodne skupštine ponovo predložiti usvajanje Rezolucije o proglašavanju Milanovića nepoželjnim za Republiku Srpsku.

Nadamo se da su SNSD-ova skupštinska većina i rukovodstvo Narodne skupštine shvatili svoju grešku, te da će konačno omogućiti snažan institucionalan odgovor Republike Srpske Milanoviću, rekao je šef Kluba poslanika PDP Igor Crnadak.

Crnadak ističe da je, prema potvrđenoj optužnici Okružnog suda Doboj, odlikovani Pudić učestvovao u ubistvu, protivzakonitom hapšenju i narušavanju tjelesnog integriteta srpskih civila na području Dervente, te da zato očekuje da Stevandić, Žunić i drugi lideri skupštinske većine između Milanovića i svog naroda izaberu narod.

– Pozivam ih da, kao zajednički prijedlog svih partija iz Republike Srpske, usvojimo rezoluciju kojom će se zvaničnicima Republike Srpske zabraniti bilo kakvi kontakti sa Milanovićem, kao i ustupanje resursa u vlasništvu Republike Srpske za bilo koje događaje u kojima on učestvuje, čime bi pokazali da imamo “kičmu” i da smo spremni da zaštitimo interes i dostojanstvo svog naroda i Republike Srpske. Još jedno odbijanje vlasti u Republici Srpskoj da osudi Milanovićeve postupke i usvoji konkretan odgovor definitivno će potvrditi da su čitav performans u Derventi organizovali zajedno sa Milanovićem i da im je on draži i važniji od svih naših žrtava u prethodnom ratu – poručio je Crnadak, saopšteno je iz PDP.

 

 

Podijeli ovaj članak