PDP ne odustaje / Borenović: Jelena Trivić je pobijedila, u toku noći dogodilo se…

2 min. čitanja

Izbori za predsjednika RS-a prijete da prerastu u pravu “sapunicu.

Podsjećamo, prvo je sinoć kandidatkinja opozicije Jelena Trivić proglasila pobjedu, sa prednošću od oko 10.000 glasova. Nekoliko sati kasnije isto radi i kandidat SNSD-a Milorad Dodik, tvrdeći da ima nedostižnu prednost od 30.000 glasova.

Prema podacima koje je jutros objavio CIK nakon obraženih 82 posto biračkih mjesta, Dodik ima prednost od oko 30.000 glasova.

Međutim, iz PDP-a najavljuju krivične prijave zbog, kako je ustvrdio predsjednik ove stranke Branislav Borenović, izborne krađe koja se dogodila u toku noći.

– Mi ne odustajemo. Jelena Trivić je pobijedila za predsjednika RS-a i sve ono što smo sinoć objavili na bazi relevantnog uzorka, preko 70 posto, je tačno. Razlika se nije mijenjala. Iznosila je preko 10.000 u korist Jelene Trivić i ona je pobijedila za predsjednika RS-a. Šta se to desilo u toku noći, to ćemo sada da ispitamo i istražimo, kao i krivičnu odgovornost onih koji su učestvovali u izbornoj prevari i izbornoj krađi, koja očigledno isplivava od jutros. Trajaće ta pravna borba u narednom periodu. Mi odustati nećemo zbog građana RS-a koji su iskreno, istinski podržali Jelenu za predsjednika RS-a. To je bilo evidentno i to se osjetilo na svakom koraku, a osjeti se i danas. S te strane pravni tim PDP-a pripema ozbiljne pravne radnje prema Centralnoj izbornoj komisiji na osnovu prijava i primjedbi koje su išle preko opštinskih i gradskih izbornih komisija o svim manipulacijama i krađama koje su se dešavale u toku noći, a isplivavaju od jutros. Pogledajte, 30.000 je nevažećih glasačkih listića od jutros, kazao je Borenović.

Podijeli ovaj članak