Opsadno stanje u Banjoj Luci i Prijedoru: Obustavljen saobraćaj, zatvoreni kafići…

4 min. čitanja

Na području grada Prijedora biće potpuno obustavljen saobraćaj u pojedinim ulicima te će privremeno biti zabranjen i rad pojedinih ugostiteljskih i drugih objekata.

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko – stambene poslove Gradske uprave Prijedor, potpuna obustava saobraćaja biće na snazi u vremenskom periodu od 14 do 22 sata.

Zabrana saobraćaja se odnosi na ulice Akademika Jovana Raškovića, Vidovdanska, Branislava Nušića, Meše Selimovića od raskrsnice sa ulicom Vidovdanska do TC Belamionix, Oslobodioca Prijedora, Majora Milana Tepića, Vožda Karađorđa,  Miloša Obrenovića od gradske tržnice do raskrsnice sa ulice Zanatska,  Zanatska, Nikole Pašića od raskrsnice sa ulicom Vuka Кaradžića do raskrsnice sa ul.Uskočka i Ulice Kralja Petra I Oslobodioca od robne kuće Patrija do raskrsnice sa ulicom Akademika Jovana Raškovića.

Osim toga, biće zabranjeno i parkiranje vozila na sljedećim parkinzima: parking prostor u Ulici Kralja Petra I Oslobodioca (iza robne kuće Patrija), Parking prostor Socijalno, Parking prostor u novoizgrađenoj ulici između TC „Robot“ i stadiona FК „Rudar“, Parking prostor kod OŠ „Desanka Maksimović“, Parking prostor u ul. Zanatska, Parking prostor dvorana „Mladost“ i Parking prostor u ul. Majora Milana Tepića (obje strane).

“S obzirom na značaj skupa i broja posjetilaca koji se očekuje, a iz razloga bezbjednosti, Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove je odlučilo kao u dispozitivu”, saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor.

U istom periodu privremeno se zabranjuje rad svih pravnih lica i preduzetnika u ulicama Kralja Petra I Oslobodioca uključujući i TC Patrija, Branislava Nušića, Akademika Jovana Raškovića, Zanatska ulica, Vožda Karađorđa, Majora Milana Tepića, Miloša Obrenovića od Trga majora Zorana Кarlice do raskrsnice sa ulicom Akademika Jovana Raškovića uključujući UR,,Queen‘‘ izdvojeni prostor (bivši Кafe Inter i,,STAR CAFFE‘‘.

Naredbom gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora zabranjuje se točenje alkoholnog pića u ugostiteljskim objektima, koji se nalaze u ulicama Petra Petrovića Njegoša, Kralja Aleksandra do raskrsnice sa ulicom P. M. Nenadovića, Solunska, Vuka Кaradžića, Nikole Pašića, P. M. Nenadovića, K. P. I Oslobodioca, Uskočka, Svetosavska do raskrsnice sa Nikole Pašića, Miloša Obilića, Ahmeta Babića (stari grad), Muharema Suljanovića do raskrsnice sa ul. Vojvode Putnika, Žarka Zgonjanina do raskrsnice sa ul. Vojvode Putnika, Meše Selimovića, Vidovdanska i Miloša Obrenovića.

“Ova Naredba se donosi na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijske uprave Prijedor, čiji je zadatak da obezbijedi nesmetano održavanje obilježavanja  Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji ‘Oluja’. Navedenom skupu prisustvovaće najviši nosioci vlasti Republike Srbije i Republike Srpske, kao i veliki broj građana”, navodi se u naredbi.

Kontrolu poštovanja ovih naredbi vršiće Odsjek Komunalne policije i Odsjek za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Prijedora, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijska uprava Prijedor.

Zbog obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji „Oluja“ koje će se održati u danas Prijedoru, obavještavamo građane da će lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u sjedištu Policijske uprave Prijedor danas raditi skraćeno radno vrijeme od 7 do 17 sati, saopšteno je iz PU Prijedor. 

Podijeli ovaj članak