Opozicija iz RS-a podnijela krivičnu prijavu protiv SNSD-a za izbornu krađu, Crnadak: “Imali smo puno pravo…”

1 min. čitanja

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak danas je rekao da je njegova stranka podnijela krivičnu prijavu protiv SNSD-a Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci za djela koja se tiču izborne krađe nakon izbora.

“Došli smo ovdje da podnesemo prvu krivičnu prijavu za djela koja se tiču izborne krađe nakon održanih izbora 2. oktobra protiv SNSD-a i drugih NN lica. Želim da vas podsjetim da smo mi od početka rekli da nam je naravno stalo da se utvrdi istina i zato smo snažno za brojanje listića”, rekao je Crnadak.

Dodao je da se mora tačno znati kako su ljudi u Republici Srpskoj glasali i ne smije ostati nikakva magla iznad tog izbora.

“Imali smo puno pravo jer je bilo mnogo manipulacija, mnogo nezakonitosti, mnogo stvari koje su pokazivale da se lisitići moraju ponovo prebrojati”, rekao je Crnadak.

Istakao je da direktno vodi borbu da se kazne odgovorni.

“Imate ovdje uništavanje izbornog materijala, spaljivanje listića. Također, cijepanje listića. Imate prepravljanje glasačkih listića koji su došli putem pošte. Ovo je sve u jednoj prijavi. Ono što smo željeli jeste da podvučemo značaj Republičkog tužilaštva koje je direktno nadležno za ovakva krivična djela”, rekao je Crnadak.

Podijeli ovaj članak