Ogromne gužve na izlazu iz BiH: Na ovim graničnim prelazima je nagore

2 min. čitanja

Pojačan je promet vozila i duge su kolone su na izlazu iz naše zemlje.

Najveće gužve su, kako je saopćeno iz BIHAMK-a, na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Dubica, Bosanski Brod, Svilaj, Izačić i Hadžin Potok. 

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Magla se zadržala na širem području Sarajeva, Visokog, Gračanice, Bugojna i Prijedora, kao i na pojedinim dionicama uz rijeku Lašvu. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

……….

Uviđaj na mjestu nesreće u mjestu Bakići je završen, te je uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo – Tuzla.

VEZANI TEKST

  • Sudar dva vozila u Bakićima, ima povrijeđenih 

………. 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Povodom vjerskog praznika pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak