Oglasio se i Višković: Napredak Vojske Srbije obrabrenje za Srbe u Republici Srpskoj

2 min. čitanja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vojska Srbije danas na znatno višem nivou nego prije nekoliko godina, što je ohrabrenje za srpski narod koji živi u Srpskoj.

“Jaka Srbije je samo pomoć i podrška Srpskoj. Želim, ne samo Vojsci Srbije, nego kompletnom rukovodstvu i narodu Srbije da se još više razvijaju i time će Srpska imati još veću podršku”, rekao je Višković novinarima u Batajnici, gdje je na vojnom aerodromu prisustvovao prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Višković je čestitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao vrhovnom komandantu i svim pripadnicima Vojske Srbije – Dan Vojske.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir rekao je da je svim Srbima veliko zadovoljstvo gledati Vojsku Srbije koja se transformiše u modernu silu, što je jako važno u današnjem vremenu.

Budimir, koji je u Batajnici prisustvovao prikazu vojnih sposobnosti Vojske Srbije, čestitao je Dan Vojske i izrazio nadu da će Vojska Srbije napredovati u svakom pogledu.

“Ovo je pokazatelj da je vojna neutralnost bila pravilna politika i da Vojska Srbije može da nareduje ako nije članica nekog saveza. Ovdje su pokazani najbolji PVO sistemi dalekog dometa, bespilotne letjelice i drugo moredno naoružanje, tako da je svim Srbima veliko zadovoljstvo gledati Vojsku Srbije koja se transformiše u modernu silu, što je jako važno u današnjem vremenu”, rekao je Budimir novinarima.

Podijeli ovaj članak