Novalić rezimirao: Imali smo skromna očekivanja, narod je prepoznao moj rad i dao podršku SDA

1 min. čitanja

– Ovo su moji prvi izbori i moja očekivanja su bila skromna, neizmjerno sam sretan što je SDA u izbornoj jedinici u kojoj sam bio kandidat ostvarila pobjdu i obezbjedila dva mandata za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, rekao je Novalić.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić se zahvalio građanima na velikoj podršci koju su dali Stranci demokratske akcije i naglasio veliki uspjeh u Gradačcu.

– Ovo su moji prvi izbori i moja očekivanja su bila skromna, neizmjerno sam sretan što je SDA u izbornoj jedinici u kojoj sam bio kandidat ostvarila pobjedu i obezbjedila dva mandata za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, rekao je Novalić.

Dodao je da ga posebno raduje da je “grad Husein-kapetana, prvog borca za nezavisnu Bosnu, konačno u boji stranke koja je tu nezavisnost izborila”.

– Hvala mom Gradačcu na povjerenju! Hvala vam prijatelji od srca. Mnogi su govorili da je nemoguće, da SDA ne može pobijediti u toj jedinici i da to ostaje bastion SDPa, poručio je Novalić i dodao:

– Narod je širom Federacije prepoznao rezultate Vlade i dao zeleno svjetlo listama SDA za PFBiH. Hvala vam i nastavit ću da radim u interesu naroda, sviđalo se to nekome ili ne.

Podijeli ovaj članak