Nije bolja od svog uzora / Dodikova “pionirka” negirala postojanje BiH: Daće Bog da RS…

2 min. čitanja

Od mladih ljudi koji uđu u politiku i pri tome uspiju osvojiti mandat u nekoj od skupština u BiH očekuje se da predstavljaju promjenu u odnosu aktuelnu političku retoriku i ponašanje. Međutim, ako je suditi prema zastupnici SNSD-a Anji Ljubojević, koja je na ovogodišnjim izborima uspjela osvojiti svoj prvi mandat u Narodnoj skupštini RS-a, lider SNSD-a Milorad Dodik ne treba brinuti za budućnost stranke. Stvorio je, očigledno, dovoljan broj malih dodikčića koji će dosljedno nastavljati njegovu politku.

– Dolazimo iz različitih političkih klubova, ali trebamo naći zajednički jezik oko pitanja mladih. Mislim da se tu možemo složiti. Isto tako, nacionalni interes RS je nešto što nam treba biti u fokusu, pogotovo nama, generacijama koje su rođene u RS i za koje je RS jedina naša država, izjavila je Ljubojević, gostujući na N1.

Na podsjećanje voditeljice da je RS entitet, a ne država, Ljubojević je kratko odgovorila:

– Daće Bog i da bude država.

Inače, radilo se o debati na N1, u kojoj je učestvovalo troje mladih zastupnika, koji su usvojili svoje prve mandate u NSRS. Osim Ljubojević učestvovali su i Đorđe Vučinić iz Stranke za pravdu i red, te Mladen Petrović iz SDS-a.

Nakon ovakvog istupa mlade “Dodikove pionirke”, Petrović je dao svoje viđenje negiranja postojanja BiH, odnosno isticanja RS-a kao navodne države.

– Odmah ide na tu neku nacionalnu kartu. Odmah da joj kažem i odgovorim, niko ne ugrožava RS više od SNSD-a i njihovih koalicionih partnera. Za vrijeme vlasti SNSD-a, minimalno četvrtina, a skoro trećina stanovništva RS je napustilo zauvijek ove krajeve. Nažalost, to će urušiti RS, istakao ej Petrović.

Podijeli ovaj članak