Nezadovoljstvo u SDP-u zbog novih prijedloga: Saznajem iz medija, imena se vade iz džepova

2 min. čitanja

Irfan Čengić. SDP-ov delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, izjavio je da je iz medija saznao za rokade u vezi sa prijedlozima za ministarske funkcije u Vladi Federacije BiH.

Čengić nije zadovoljan takvom vrstom objavljivanja, kazavši da se “imena vade iz džepova”.

– Mi nismo glasali ni o kakvim imenima jer se ta imena vade iz nečijeg džepa i predlažu kao prijedlozi SDP-a i to trebate pitati te koji predlažu. Zaista ne želim komentarisati te ljude jer zaista ima onih koje ja cijenim i koji su predloženi za ministre, ali oni jednostavno nikad nisu prošli ni statutarnu proceduru niti su bili na Glavnom odboru. Vjerovatno će se zakazati neki retroaktivni Glavni odbor da se ta imena potvrde, ali to pitajte one koji ovako preko medija vade ta imena, a ne mene jer ja ne učestvujem u izboru tih ljudi niti ću glasati za njih zato što se Dom naroda o tome ne izjašnjava, rekao je Čengić.

Ističe da bi on na Glavnom održao podržao dio imena.

– Ne postoji raskol u SDP-u u vezi tih imena zato jer nije bio ni Glavni odbor da bi se o tome raspravljalo i da bismo znali o čemu je riječ. Volio bih da smo samo raspravljali o tome, a ne da danas iz medija saznajem da su zamijenjena dva imena za ministra i to nije bilo na Glavnom odboru koji je jedini organ koji može predložiti imena za ministra i trebate pitati to ljude koji vode te procese, kazao je on. 

Podijeli ovaj članak