Neka Murphy pokaže odluku / Dodik: “Visoki predstavnik u BiH ne postoji”

2 min. čitanja

Narodna skupština RS ima legitimno pravo i ustavnu obavezu da štiti RS od antidejtonskih aktivnosti lažnog visokog predstavnika i zato je predložila izmjene zakona i drugih propisa kojima će se regulisati da se u “Službenom glasniku Srpske” ne objavljuju njegove odluke, naveo je Dodik

RS ne može sarađivati s visokim predstavnikom, jer trenutno u BiH ne postoji visoki predstavnik, napisao je u objavi na Twitteru predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik.

“Osoba koja se lažno predstavlja i koju dio međunarodne zajednice pokušava nametnuti kao visokog predstavnika nikada nije potvrđena u Savjetu bezbjednosti UN-a. Neka Majkl Marfi (Michael Murphy, ambasador SAD u BiH) javnosti pokaže takvu odluku kad već RS podsjeća na njene Dejtonske obaveze. Što opet nije njegov posao da tumači taj sporazum, jer država koju on predstavlja nije strana potpisnica Dejtonskog sporazuma”, napisao je Dodik.

Република Српска не може сарађивати с високим представником јер тренутно у БиХ не постоји високи представник. Особа која се лажно представља и коју дио међународне заједнице покушава наметнути као високог представника никада није потврђена у Савјету безбједности УН-а. Нека Мајкл…

— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 21, 2023

Dodao je da Narodna skupština Republike Srpske ima legitimno pravo i ustavnu obavezu da štiti Republiku Srpsku od antidejtonskih aktivnosti lažnog visokog predstavnika i zato je predložila izmjene zakona i drugih propisa kojima će se regulisati da se u “Službenom glasniku Srpske” ne objavljuju njegove odluke.

Podijeli ovaj članak