“Ne damo Ćiru!” / Nekoliko stotina Zavidovićana protestovalo zbog prodaje simbola grada kojeg bi trebalo kupiti Sarajevo

1 min. čitanja

Također pozivamo gradonačelnicu Sarajeva Benjamina Karić rođ. Londrc i gradsku upravu Sarajeva da odustanu od kupovine i u dogovoru sa predstavnicima našeg grada nađu rješenje da Ćiro ostane u našem gradu, naveli su građani

Povodom najavljene prodaje simbola Zavidovića, parne mašine “Kusače”, neformalna grupa građana danas je održala mirnu protestnu šetnju kojoj je prisustvalo oko 500 Zavidovićana.

Mirnom šetnjom su pokazali jedinstvo i masovnim odzivom na proteste poslali poruku svima da historijski spomenici i simboli Zavidovića nisu na prodaju.

Ispred okupljenih Zavidovićana obratio se Džemil Hamzić član neformalne grupe koja je organizator ove šetnje, koji je jasno izrekao zahtjeve u ime svih okupljenih.

– Pozivamo sve političke subjekte u našem gradu da ostave na stranu sve podjele, stranačke interese i prepucavanja i da zajedno radimo na zaustavljanju prodaje našeg Ćire. Također pozivamo gradonačelnicu Sarajeva Benjamina Karić rođ. Londrc i gradsku upravu Sarajeva da odustanu od kupovine i u dogovoru sa predstavnicima našeg grada nađu rješenje da Ćiro ostane u našem gradu, naveli su oni uz poruku “Ne damo Ćiru!”.

Podijeli ovaj članak