Naknade demobilisanim borcima u TK će porasti za 20 posto

1 min. čitanja

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić najavio je jučer povećanje egzistencijalne naknade za nezaposlene demobilizirane borce koji ovu naknadu primaju iz kantonalnog budžeta za 20 posto, počevši od septembra ove godine.

On i ministrica za boračka pitanja Senada Dizdarević razgovarali su jučer s delegacijom Koordinacije boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona koju je predvodio predsjednik Koordinacije Edin Muhamedović.

Premijer Halilagić i ministrica Dizdarević su izrazili razumijevanje i istakli neophodnost prilagođavanja kontinuirane podrške borcima trenutnoj socio-ekonomskoj situaciji.

Halilagić je kazao da će ove godine u skladu s finansijskim mogućnostima Kantona i stanju u budžetu, biti napravljen dodatni iskorak prema najugroženijoj kategoriji boraca, a to su nezaposleni borci.

– Nakon prošlogodišnjeg povećanja naknade za 25 posto, ove godine spremni smo razmotriti iskazanu potrebu i naše mogućnosti za dodatni iskorak. Naknadu planiramo podići za dodatnih 20 posto, kazala je ministrica Dizdarević.

Podijeli ovaj članak