Mogu li se odnosi sa Čovićem i Dodikom popraviti razgovorom? / “Sve što je trebalo jeste pričuvati Draganu vrata i on bi odustao od fašizma”

2 min. čitanja

Albin Zuhrić, DF-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i čovjek veoma blizak lideru ove stranke i članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom sve učestalijih sastanaka i razgovora predstavnika Osmorke sa liderima HDZ-a i SNSD-a.

Različita su mišljenja javnosti o relaksiranim odnosima sa HDZ-om i SNSD-om. Jedan dio javnosti misli kako je to dobra stvar i da se razgovorom mogu riješiti problemi, dok drugi dio smatra kako se Dodikova i Čovićeva politika neće promijeniti bez obzira na dobru volju predstavnika treće strane.

Zuhrić kaže da su iracionalni oni koji smatraju da se sa Dodikom i Čovićem može postići dobar rezultat koristeći “lijepu riječ”.

– Imamo posla sa djetinjastim, iracionalnim ljudima, koji vjeruju da je problem u odnosima sa Dodikom i Covicem bio u tome sto im se nije obracalo ljepsim tonom i islo navijati za njihove kosarkaske ekipe. Sve sto je trebalo je pricuvati vrata Draganu, i on bi odustao od fasizma, rekao je Zuhrić.

Podijeli ovaj članak