Milanović osuo paljbu po Schmidtu i Komšiću: Hrvata u BiH neće biti ako zvanični Zagreb ne stane iza njih

2 min. čitanja

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, komentarisao je odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta o novom nametanju izmjena Izbornog zakona BiH.

Prvo je iskoristio priliku i odmah prozvao premijer Andreja Plenkovića.

– Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti, rekao je Milanović, poručivši kako HDZ nije jednako hrvatski narod.

Govoreći o rezultatu Željka Komšića, poručio je jasno da “postoje planovi o marginalizaciji Hrvata”.

– Opet je izabran Komšić, 1.5 godinu dana pokušavam vikati o ovoj temi. Uspiješ, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginaliziraju, uporno se ne provodi odluka Ustavnog suda, odluka Ljubić, kazao je on.

Nije zadovoljan Schmidtovim nametanjem Izbornog zakona. Očekivao je, kako se može zaključiti iz njegovih izjava, neke druge stvari.

– Što je napravio Schmidt? On je zadnji dan donio neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića, istakao je Milanović.

Naglasio je da će u sljedeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata u BiH neće biti.

Iskoristio je priliku i čestitao Denisu Bećiroviću i Željki Cvijanović na pobjedama.

– Prije 10 godina sam kao relativno blizak Komšiću i na čijim skupovima sam držao zapaljive govore, nagovarao Lagumdžiju da se on kandidira, ali se nije usudio jer se bojao poraza. Bećirović se nije bojao jednog poraza, a drugi put je pobijedio, zaključio je on.

Podijeli ovaj članak